joi, 27 aprilie 2017

Mesaj catre militari



Mă adresez, cu stimă și recunostință, tuturor militarilor români, fie ei activi, rezerviști sau în retragere, oriunde s-ar afla ei. Mă inclin respectuos în memoria militarilor eroi, care ne veghează din ceruri și care prin jertfa lor ne-au lăsat o Țara și un popor de apărat, misiune nobilă, pe care cei mai mulți dintre noi și-au îndeplinit-o cu cinste și onoare, pana acum.

Camarazi,
Breasla noastră, a militarilor de carieră, trece prin momente dificile. Niciodată în istoria românilor, nu fost mai puternică vrajba între generații, între meserii, între militari și civili, între militarii activi și pensionari, între arme și specialități, între asociații, sindicate, federații și chiar între militarii neafiliati. De ce? Pentru că nu găsim idea nobilă a unificării eforturilor noastre, acea platforma comună, minimă dar obligatorie a unui COD MILITAR, asumat prin jurământ, dar și prin fișa postului ocupat și respectat până la moarte. Pentru că nu avem (sau n-au fost identificați încă) nici liderii luminati, personalitățile militare incontestabile, care dincolo de orgolii meschine și interese mărunte, să ne reprezinte unitar și eficient nevoile.
Grupul de Inițiativă pentru elaborarea și implemntarea CODULUI MILITARULUI ROMÂN vă invită să aderați la platforma comuna și unitară, menită să asigure respectarea drepturilor militarilor activi, în rezervă și în retragere, apărarea onoarei și demnității militare și a Armatei Române.

Camarazi,
Daca vom avea înțelepciunea, capacitatea și abilitatea de a elabora un COD AL MILITARULUI ROMÂN, care să răspundă adevaratelor noastre nevoi, care să dăinuie peste vremuri și să-și dovedească utilitatea, înseamnă că ne-am facut datoria față de generațiile aflate sub arme, în trecut, prezent și viitor.
Dacă vom avea puterea de a trece peste orgolii, ne vom recăpăta respectul meritat, iar odată cu el, onoarea și demnitatea meseriei, statutul și toate drepturile cuvenite.
Altfel, am trăit degeaba!

Sunt colonel în rezervă Edmond MILEA și susțin unirea tuturor militarilor pe o platformă comună, cea a CODULUI DEMNITATII SI ONOAREI, PENTRU REPREZENTAREA CORECTA A INTERESELOR ȘI NEVOILOR NOASTRE.
Vă aștept alături!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Important privind actiunile din 29 si 30 mai a.c.

Lăsând alegoria și pregătirea aperceptivă deoparte, cu speranța că nu ne-am pierdut spiritualitatea, revenim cu PRECIZĂRI IMPORTANTE, p...